Bouwtekeningen afdrukken

Heb je een nieuw huis gekocht en ben je druk bezig met de voorbereidingen voor een verbouwing? Misschien heb je zelfs al wel met een architect aan tafel gezet om de verbouwing en jullie wensen door te nemen. Of misschien ben je lekker op de bank aan het schetsen op de computer geweest over jullie nieuwe aanbouw. Het kan dan handig zijn om de bouwtekening niet alleen digitaal te hebben, maar ook op papier. In dit artikel worden een aantal tips gegeven waar je het beste je bouwtekeningen kunt laten afdrukken en waar je allemaal op kunt letten, zodat het allemaal net wat handiger en sneller gaat. Wacht dus niet en lees snel verder!

Laten printen

Er zijn veel verschillende bedrijven waar je je bouwplan kan laten afdrukken, maar vaak gaat er veel tijd overheen voordat je je bouwplan daadwerkelijk hebt ontvangen. Toch wil dat niet voor alle bedrijven gelden die deze service bieden. Zo is er een Belgisch bedrijf dat een bouwplan afdrukken snel en ook voordelig doet. Het is een online printshop voor particulieren en bedrijven. Bij dit bedrijf kun je aangeven op welk formaat je je bouwplan wilt laten afdrukken en daarnaast bieden ze ook een hoge kwaliteit. De service die ze bieden is: voor 17 uur besteld, dezelfde werkdag nog in huis. En ook kun je er je bouwplannen laten scannen, kopiëren of plotten. Via internet kun je gemakkelijk jouw bestelling doorgeven, het formaat aangeven en eventuele pagina’s bewerken mocht het nodig zijn. Ook kun je zelfs nog pagina’s verwijderen, meerdere bouwplannen tegelijk afdrukken en kun je een preview zien van de pagina’s. Het is op deze manier gemakkelijk om 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een bouwplan geprint en wel te bestellen. Het bedrijf werkt met PDF waardoor het heel makkelijk is in gebruik!

Formaten en andere belangrijke zaken

Mocht je hebben besloten om jouw bouwplan af te laten drukken door een gespecialiseerd bedrijf, dan zul je ongetwijfeld de vraag krijgen hoe groot de afdruk moet zijn. A3 printen kun je waarschijnlijk nog wel zelf, maar A0 printen kun je waarschijnlijk zelf niet. Toch bieden verschillende bedrijven zelfs nog grotere formaten aan. Zo zijn er soms wel zeven verschillende A0 formaten tot maximaal 5 meter lang! Naast het formaat is het ook belangrijk om vooraf te weten of je op regelmatige basis bouwplannen nodig hebt waar je eventueel een afdruk van wilt. Mocht je bijvoorbeeld meer dan 100 afdrukken per maand nodig hebben, dan kan het handig zijn dit met het bedrijf te overleggen. Er kunnen dan mooie kortingen worden gegeven.